פורטל פשיטת רגל
הנך נמצא כאן:
»

איך לפעול כשהקבלן פשוט רגל


קניית בית הוא אמנם צעד מבורך, אך טומן בחובו לא מעט סיכונים. לרוב, בתהליך של קניית בית בתהליך בניה אנו משלמים לאנשי המקצוע מראש ומקווים שאלה ימלאו את משימתם בהצלחה ועד הסוף. אלא שאחד מהמקרים שכולנו מקווים לא להיתקל בהם הוא שבעל מקצוע ובפרט הקבלן פושט את הרגל תוך כדי העבודה – אינו יכול להמשיך אותה ומנגד לא יכול להחזיר לכם את הכסף שכבר שילמתם לו. כיצד ניתן להתמודד במצב כזה, ומה אפשר לעשות מלכתחילה כדי למנוע אותו?

סיכון בפשיטת רגל של הקבלן בזמן העבודה - איפה זה שם אתכם?

פשיטת רגל או בשמה השני חדלות פירעון היא ללא ספק אירוע לא נעים עבור בעל חברה, שמצהיר לרשויות כי הוא אינו יכול להמשיך להחזיק עוד את העסק על כלל המשמעויות של זה. אך לקוחותיו של בעל העסק הם הנפגעים העיקריים. ברגע שהמדינה מכירה באדם כפושט רגל, היא מוחקת את כל חובותיו לנושים שלו והם למעשה אינם זכאים להחזר כספי. במקרה של פשיטת רגל של קבלן, התוצאה תהיה כאמור לא נעימה – הפסקת העבודה באמצע ונזקים כלכליים כבדים.

קבלן רשום – כיצד זה יכול לעזור לכם ולמה חשוב לבדוק זאת לפני שחותמים?

הדבר הראשון שיש לבדוק כשנפגשים עם קבלן, בטרם חתימה על חוזה, הוא לוודא שהוא קבלן רשום כדין בפנקס הקבלנים של משרד הבינוי והשיכון, וכן שהסיווג המקצועי וסוג רישיון הבניה שלו מתאימים לבניית הפרויקט שלכם. את הבדיקה ניתן לעשות אצל התאחדות הקבלנים, מועדון הקבלנים הרשומים במרכז הבנייה הישראלי או ברשם הקבלנים במשרד השיכון. כמו כן, חשוב לערוך בדיקת חוסן כלכלי לקבלן שכוללת בדיקה גם של העבר – האם הוגשו נגדו עיקולים, שעבודים, תיקי הוצאה לפועל וכדומה, גם אם נדמה לנו שמדובר בקבלן ותיק וחזק – שכן לא חסרות דוגמאות של קבלנים בעלי מוניטין שהגיעו לכדי קריסה כלכלית ופשיטת רגל. לבסוף, יש לוודא שהקבלן מחזיק בזכויות על הקרקע עליה עתיד להיבנות הבית שלכם, על מנת למנוע מצבים בהם הוא בונה על קרקע לא שלו, שכן אז גם הבית לא יהיה שלכם.

איך לפעול ברגע שהקבלן מודיע על פשיטת רגל?

במידה והקבלן מודיע על פשיטת רגל לפני השלמת הבניה, הדרך הפרקטית ביותר היא להתאגד ביחד עם כלל הרוכשים הפוטנציאליים ולפנות לערכאות משפטיות. במקרים אחרים, יתכן ויהיה עדיף להשלים את הבנייה על חשבון כלל הדיירים. במידה והקבלן פושט רגל לאחר מסירת המפתח אך התגלו על ידכם ליקויים שונים בדירה שנמצאים באחריות הקבלן, תצטרכו לשאת בנטל התיקון בעצמכם. מכל הסיבות האמורות, לפני חתימה על הסכם רכישה חשוב לבדוק היטב את מצבו הפיננסי של הקבלן וכן שהוא פועל על פי חוק כקבלן רשום על מנת להקדים תרופה למכה.

שתף תוכן זה עם חבריך!
פשיטת רגל
שם
דוא"ל
טלפון