פורטל פשיטת רגל
הנך נמצא כאן:
»

שיקום חברות באמעות הליך הבראת חברה


לא קשה למצוא סיבות בגינן חברות עלולות למצוא את עצמן במצוקה כלכלית בישראל של תחילת 2013. בין אם המדובר הוא בהוצאות התפעול הגדולות, בהיעדר רווחים או בניהול כושל של אנשיה, כניסה לחובות מאפיינת לא מעט חברות. וכאשר הנושים כבר מתדפקים בדלת, הפתרון של תהליכי הבראה הופך ללגיטימי יותר ויותר.

מהי הבראה?

כאשר אנחנו מדברים על הבראה, אנחנו מתייחסים לתקופת זמן מוקצבת שנועדה לשקם את החברה. במהלך פרק זמן זה, ננקטים לא מעט צעדים פיננסיים, שמטרתם לשפר את מצבה הכלכלי של החברה (כפי שנראה בהמשך): פנייה למשקיעים מצד אחד, או לקיחת הלוואה מהצד האחר. באותה מידה, מוחלט על צעדים רבים שיש לבצע לצורך ההבראה, מוגדרת ההצדקה הכלכלית לביצוע של אלה וכן הלאה.

מדוע ההבראה כה חשובה?

ברמה הכללית, הבראת חברה מהווה למעשה "הקמה" שלה לתחייה, לפחות מבחינה כלכלית. תכליתם של תהליכים אלה היא למנוע, בטווח הרחב יותר, תהליכי פירוק, מהם לא יוצא אף אחד מהצדדים נשכר. תחת זאת, ההבראה תאפשר לחברה קיום למשך תקופה מסוימת, ולו בדוחק, תוך רצון כי בתום התקופה תוכל היא כבר לעמוד על רגליה הכלכליות.

כמו כן, ראוי להדגיש כי הבראה מתייחסת למגוון רחב של פעולות, לעיתים נקודתיות ולעיתים כוללניות יותר. יכול להיעשות כאן ארגון מחדש של החברה, למשל, או לחילופין שיפור היבט מסויים בה: תפעול, משאבי אנוש, ייצור, שיווק ומכירות וכן הלאה.

הבראת חברה אינה עניין של מה בכך

חשוב לזכור כי עיקרה של ההבראה אינו בהכרח לדחות את הקץ על החברה, אלא להעניק לה סיכוי ממשי לחזור ולפעול באופן ראוי. לכן, במקרים אשר בהם ברור כי אין סיכוי ממשי להשיב את החובות או להחזיר את החברה לרווחיות, מאמצי ההבראה הופכים למיותרים למעשה. כמו כן, חשוב לזכור כי הליכי ההבראה כוללים בתוכם השלכות, שעלולות להיות לא נעימות כלל. פיטורי עובדים שאינם נחוצים או צמצום ההוצאות, למשל, מהווים צעדים קריטיים במקרה הזה. כולנו קוראים בעיתון על חברות הנקלעות לקשיים כלכליים ומפטרות מאות עובדים- זהו פשוט פן חשוב אחד בתהליכי ההבראה והגדלת הרווחיות.

לא ניתן להבריא לבד

נקודה חשובה שיש להזכיר היא שבמרבית המקרים, הבראת החברה רחוקה מלהיות פשוטה. נדרשת פעילות במספר רב של מישורים במקביל, תלות בגורמים חיצוניים וקשיים רבים אשר הביאו את מצבה של החברה להיות כזה מלכתחילה. לכן, ההמלצה הברורה לחברה הזקוקה להבראה היא לעשות זאת באמצעות גורם מוסמך, שיוכל להעניק לה את הייעוץ והליווי החיוניים בדרך לשיקום.

כך, יש בישראל לא מעט גורמים בתחום הייעוץ העסקי, אשר יוכלו לרתום את הידע המקצועי שלהם לטובת החברה האמורה. התבוננות חיצונית זו קריטית לא פעם, היות וקשה לעיתים למנהלים להצביע על משגים או כשלים שהם מבצעים. אותו יועץ ינתח את מאזני החברה ואופן תפעולה, ועל סמך מגמות בולטות בשוק יוכל לכוון את אנשיה לעבר הפתרון המתאים להם ביותר.

כמו כן, גם הייעוץ המשפטי משחק פה תפקיד. אחרי הכול, במקרים רבים יחלו תהליכי ההבראה לאחר שכבר החלו תהליכים משפטיים כנגד החברה. עורך דין בעל ניסיון בייצוג חברות בתהליכי הבראה, בין אם מול גופים ציבוריים או פרטיים, יכול לסייע לכך במידה רבה.

שתף תוכן זה עם חבריך!
פשיטת רגל
שם
דוא"ל
טלפון