פורטל פשיטת רגל
הנך נמצא כאן:
»

הלוואות לפושטי רגל - כל מה שאתם צריכים לדעת


 תהליך פשיטת רגל נחשב לנקודת שפל עבור עסקים רבים, והוא המוצא האחרון כשהם אינם יכולים להחזיר את ההתחייבויות שלהם עוד ונאלצים לסגור את העסק – אלו יכולות להיות התחייבויות לספקים, ללקוחות ולעובדים. הליך פשיטת רגל הוא הליך המעוגן בחוק ההוצאה לפועל, ומטרתו להגן על החייב (בעל העסק) ולסייע לו בדרכים שונות להחזרת החוב, תוך שמירה על זכויותיו. בתקופה זו, בה נגיף הקורונה גרם ועדיין גורם לנזקים כלכליים משמעותיים, בעלי עסקים רבים מוצאים עצמם חסרי אונים בעיצומו של תהליך פשיטת רגל, ומכריזים על עצמם שאינם יכולים להחזיר את חובותיהם. הצורך בכספים באופן מידי גורם להם לפנות לגופים שונים אשר אולי יוכלו לסייע להם – חברים, בני משפחה ואפילו לגורמים מפוקפקים.

 

הלוואה בטוחה לפושטי רגל – יש דבר כזה?

מי שנמצא בהליך פשיטת רגל לא יכול לקבל הלוואות מגופים פיננסיים מוכרים ומאושרים, כדוגמת בנקים וחברות אשראי, וזאת בגלל תיק פתוח בהוצאה לפועל. האמת, זה די הגיוני – כיצד ניתן להעניק הלוואה בת עשרות ומאות אלפי שקלים, למי שנמצא במצב כלכלי קיצוני כל כך, כשכלל לא ידוע אם יצליח להחזיר את ההלוואה? מצד שני – דווקא הלוואה יכולה להיות מה שיחזיר את החייב לחיים. האינטרס העיקרי של כל הגורמים המעורבים - בית-המשפט, הוצאה לפועל, כונס הנכסים והנושים עצמם, הוא שהחייב יחזיר לנושים את כספם ויצליח להתאושש מבחינה כלכלית. לפי חוק הוצאה לפועל, יש לסייע לפושטי הרגל על מנת שלא יגיעו למצב נזקקות וחוסר-כל. כדי לקבל הלוואה כפושט רגל, יש צורך בקבלת הפטר.

 

איך בכל זאת ניתן לקבל הלוואה כפושט רגל?

פושט רגל, לאחר שקיבל את ההכרה במעמד זה, יכול להגיש לבית-המשפט בקשה להפטר. צו הפטר מהווה את סיומם של הליכי פשיטת הרגל והוא ללא ספק האור בקצה המנהרה עבור חייבים רבים. משמעותו של הצו היא מחיקת החובות העומדים לחייב, מתוך הבנה של בית-המשפט כי הוא עשה כל שביכולתו על מנת להחזיר לחייבים את כספם, וכי כל המשך התנהלות מולו לא יביא לשינוי – החייב אינו יכול לשלם את חובותיו. בעבר, צו ההפטר ניתן רק לחייבים אשר שילמו כ-33% מחובותיהם, אך כיום חייבים יכולים לזכות בהפטר גם אם לא שילמו שליש מהחוב. במקרים רבים בית-המשפט מאשר את מתן הצו, אך לא תמיד – אם חובותיו של החייב נוצרו כתוצאה ממעשים פליליים או אם נמצא כי החייב נטל סיכונים פזיזים ובלתי סבירים ובכך תרם לפשיטת רגל – קרוב לוודאי שבית המשפט ידחה את הבקשה. וירוס הקורונה שגרם לעסקים לפגיעה כלכלית עד כדי פשיטת רגל – הוא בהחלט סיבה טובה לקבלת הפטר.

 

שתף תוכן זה עם חבריך!
פשיטת רגל
שם
דוא"ל
טלפון