פורטל פשיטת רגל
הנך נמצא כאן:
»

כשהמעסיק לא יכול לשלם


1האם שמתם לב לאחרונה שהמעסיק שלכם מתעכב בתשלומי משכורת, מתעכב בתשלומים לספקים ועוד? ייתכן והחברה, שבה אתם עובדים נקלעה לקשיים ועל סף קריסה. אז, מה עושים במקרים כאלה, כאשר המעסיק איננו מסוגל לשלם משכורות ולעמוד בהתחייבויותיו כלפי עובדיו? על כך ועוד, במאמר הבא.

הסכנות הצפויות לעובדים כשהחברה בה עובדים קורסת

מקרים של חדלות פירעון מותירים לא מעט עובדים עם שאלות רבות וגם חרדות בכל הקשור לכספים, למשכורות ולכל התנאים המגיעים להם בהתאם לחוק. כאשר חברה כלשהי, מקום עבודה בתחום מסוים או עסק, קורסים יש לכך השלכות רבות ובייחוד נפגעים רבים. מצב שכזה מותיר את החברה עצמה במצב כלכלי לא פשוט ובחוסר היכולת לשלם את כל ההוצאות הקיימות, לרבות משכורות העובדים. כאשר עובדים מזהים זאת ובייחוד כשהם רואים כי חל עיכוב בתשלום, חשוב שיפעלו במהרה, כמו גם ייפנו לכל הגורמים המתאימים כדי לקבל את כל המגיע להם, כולל זכויות סוציאליות ותשלומים מסוגים שונים.

מהו הליך פשיטת רגל וכיצד הוא קשור לעניין

הן הליך פשיטת רגל והן הליך של חדלות פירעון מוגדרים כמצבים משפטיים, בהם אדם או חברה אינם יכולים לשלם את חובותיהם, בין אם בהווה ובין אם אלה חובות עתידיים. במקרים כאלה מגישים המתמודדים עם כך (או מישהו מטעמם) בקשה לצו פתיחת הליכי חדלות פירעון או פשיטת רגל כדי שיצליחו להשתקם כלכלית כמה שיותר. יחד עם זאת, בעוד פשיטת רגל היא הליך של יחיד, כאשר מדובר בחברה, שותפות או עמותה ההליך הוא פירוק.

הגשת בקשה להוצאת צו פשיטת רגל או פירוק במסגרת חדלות פרעון

האפשרויות הניצבת בפני עובדים הן להגיש בקשה להוצאת צו פשיטת רגל או פירוק במסגרת חדלות פירעון מבית המשפט או לתבוע את החברה בבית הדין לענייני עבודה. על מנת להגיש את הבקשה או את התביעה חשוב ואף מומלץ מאד להיעזר בשירותיו של עורך דין מקצועי הבקיא בכל הסוגיות המשפטיות הרלוונטיות לתחומים אלה ויודע לכוון את העובדים באשר לצעדים השונים שעליהם לנקוט בהם.

מה קורה כאשר החברה איננה מסוגלת לשלם את הזכויות המגיעות לעובדים

במצב של חדלות פירעון, כאשר החברה איננה מסוגלת לשלם את הזכויות המגיעות לעובדים, רשאים העובדים, להתאגד ולהיעזר בעורך דין, כאמור, שיפעל למענם כדי לממש את כל המגיע להם. החוק קובע כי עובדים, במצבים מסוימים, זכאים לקבל דמי פיצויים מטעם המוסד לביטוח לאומי. התשלום אותו הם מקבלים נקבע בהתאם לשכר הבסיס, כולל דמי נסיעה, מענקים ועמלות, שעות נוספות, פרמיות ותוספות למיניהן עד לתקופה של 12 חודשים. תשלום זה איננו כולל הוצאות אש"ל, אחזקת רכב או טלפון וגם ימי מחלה. כדי לממש זאת, על העובדים לפנות אל המוסד לביטוח לאומי באמצעות טופס תביעה ייעודי (טופס מספר 5305) ולו לצרף את שלושת תלושי השכר האחרונים שלהם מאותו מקום עבודה, מסמך המעיד על מועד תחילת העבודה באותו מקום וכן כזה המפרט את כל הכספים שהופרשו בשמם לקופת פיצויי פיטורין.

מי זכאי לתשלומים מביטוח לאומי ומי לא זכאים לכך

על מנת לממש את הזכויות המגיעות להם ולקבל את התשלומים מביטוח לאומי, כפי שנקבע על פי החוק, על העובדים המעוניינים בכך לעמוד בכמה תנאים. ראשית, עליהם להיות מוגדרים כעובדים שכירים. כלומר, עובדים שכירים של מעסיקים שפשטו את הרגל או עובדים של חברות או עמותות, נגדן הוצא צו פירוק. שנית, עובדים זכאים לכך רק במקרים בהם המעסיק הוכרז כחדל פירעון ומונה, מטעמו של בית המשפט, נאמן לניהול ההליך כולו. אם לא הוצא צו כזה, יכולים העובדים עצמם, כאמור, להתאגד על מנת להוציא אותו. תנאי שלישי מתייחס לחובו של המעסיק. עובדים זכאים לקבל את הגמלה מטעם המוסד לביטוח לאומי רק אם למעסיק יש אחד מתוך שלושה חובות כלפיהם: שכר עבודה שלא שולם על ידו, פיצויי פיטורין ללא כיסוי בקופת גמל או תשלומים לקופת הגמל, אותם היה אמור אותו מעסיק להעביר אך לא עשה זאת. בכל מקרה, את התביעה לביטוח לאומי יש לדאוג להגיש בתוך שישה חודשים ממועד פרסום צו הפירוק ולצרף לה, כאמור, את כל המסמכים הנדרשים התומכים בכך.

 

 

שתף תוכן זה עם חבריך!
פשיטת רגל
שם
דוא"ל
טלפון